Produkty

Kategoria: Luminometria »

PASLite

Pojedynczy test do sprawdzania skuteczności procesu pasteryzacji zarówno w produktach płynnych, półpłynnych jak i stałych (mleko, śmietanka, napoje fermentowane, sery).

Zasada metody opiera się na reakcji świetlnej odczynników testu w obecności fosfatazy alkalicznej. Ilość impulsów świetlnych zliczanych przez luminometr novaLUM lub Charm II System jest proporcjonalna do ilości enzymu (fosfatazy alkalicznej).

  • Szeroki zakres badanych próbek: produkty płynne, półpłynne i stałe,
  • Szybki - całkowity czas oznaczenia 4 minuty,
  • Zatwierdzony przez NCIMS/FDA,
  • Metoda zgodna z ISO 22160/IDF 209,
  • Próg wykrywalności 20 mU/L w płynnym mleku ( około 0,002% surowego mleka),
  • Możliwość tekstowej identyfikacji próbek oraz przesyłania danych na komputer i drukarkę.